Zelf cadeau's maken en ontwerpen: doosjes ontwerpen en bedrukken

Het perfecte cadeau vinden

We houden ervan om onze naasten te verrassen en te verwennen en hoe kan dat nu beter dan met een cadeau? Een spontaan cadeau geven is natuurlijk altijd leuk, maar er zijn ook volop gelegenheden gedurende het jaar dat een cadeau op zijn plaats is. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, Valentijnsdag, Kerst, Sinterklaas of een bijzondere prestatie. Voor elke gelegenheid wilt u natuurlijk het perfecte cadeau vinden, maar wat is het perfecte cadeau eigenlijk en hoe zoekt u dit uit? Een goed cadeau is een geschenk waar over na is gedacht, dat past bij de ontvanger en waar veel aandacht en liefde aan is besteed. En hoe toont u nu beter dat er aandacht en liefde aan een cadeau is besteed dan het zelf te maken?

Maak je eigen cadeau

Een zelfgemaakt cadeau is per definitie een goed idee omdat het aangeeft dat u tijd heeft vrijgemaakt om het cadeau te maken. Er zijn talloze mogelijkheden om een cadeau zelf te maken, en eventueel ook de verpakkingen of doosjes te ontwerpen en bedrukken. Het belangrijkste is om iets te maken dat echt bij de ontvanger past. Mocht u een cadeau willen maken voor een baby dan is een zelfgemaakte knuffel een ontzettend leuk idee en iets oudere kinderen vinden een fotoboek altijd leuk om in te bladeren. Voor volwassenen zijn er ook ideeën volop. Zo kunt u zelf sieraden maken, een kledingstuk breien, haken of naaien of een heerlijke taart bakken als verrassing. Gebruik de talenten die u heeft om iets te maken dat helemaal aansluit bij de wensen van de ontvanger. Heeft u inspiratie nodig? Neem dan zeker een kijkje op een platform als Pinterest voor talloze ontzettend creatieve ideeën. 

Maak uw eigen verpakking

Natuurlijk kunt u voor dit mooie cadeau een cadeaupapiertje gebruiken of een cadeautasje gebruiken om het in te pakken, maar zou het niet veel leuker zijn om ook de verpakking zelf te maken en te personaliseren? Er zijn talloze mogelijkheden om een eigen cadeauverpakking te maken. Zo kunt u zelf cadeaupapier maken van oude pagina's uit boeken of tijdschriften of een lap stof. U pakt het cadeau in met mooie versiering en stukjes touw passend bij het seizoen en de gelegenheid. Cadeautasjes zijn tegenwoordig ook helemaal in de mode en deze zijn ook relatief eenvoudig zelf te vouwen en te bewerken. Daarnaast kunt u ook kiezen voor cadeaudoosjes. Er zijn diverse manieren waarop u deze doosjes kunt ontwerpen en bedrukken en Pinterest biedt een schat aan inspiratie en hulp hierbij, in allerlei stijlen en formaten.

Voor meer informatie spreek met een bedrijf zoals Irefisa BV.Tags:
433 Woorden

Over ons

Blog over online print diensten Ik ben Claudia en ik heb een voorliefde voor grafisch design. Als sinds 2010 ontwerp ik allerlei dingen zoals briefpapier, folders, visitekaartjes, flyers en posters en maak dikwijls gebruik van diverse online print diensten voor particuliere klanten en bedrijven. Het is een echte opkomende markt; bedrijven winnen er veel tijd mee en veranderingen kunnen eenvoudig en effectief doorgevoerd worden op de computer. Toch zijn er allerlei handige trucs en is de ene online printer niet hetzelfde als de ander. Omdat online print diensten eigenlijk cruciaal zijn voor zowel particulieren als bedrijven en omdat er zoveel over te vertellen valt, heb ik besloten om hierover een sprekende blog over te starten. Lees snel verder!

Zoeken

Categorieën

Archief